keskiviikko 4. joulukuuta 2013

Lasten kuvataide- ja käsityökurssit


 Lapsille on tarjolla kursseja esimerkiksi kuvataiteesta ja käsitöistä. Käsityön kurssilla kuuluuu olennaisena osana ennen työhön ryhtymistä suunnittelu omasta työstään, mitä haluaa tehdä. Käsityön opetuksen tavoitteena on kehittää ja monipuolistaa kädentaitoja ja ongelmanratkaisukykyä, antaa onnistumisen elämyksiä, kasvattaa itseluottamusta, tarjota mielekästä yhdessä olemista ryhmässä sekä antaa uusia virikkeitä omalle harrastustoiminnalle. Käsityökurssilla voi opetella esimerkiksi tuftausta tai aloittaa ihan ompelukoneen käytön harjoittelusta.Lasten kuvataidekurssilla monipuolisuus tarjonnassa antaa mahdollisuudet ja valmiudet materiaalien ja tekniikoiden käyttöön taiteen erialueilla, kunkin oppijan toiveiden ja tarpeiden mukaan. Perinteisiä ja uutuusaineita tarjotaan monipuolisesti. Kurssilla  oli menossa paperimassasta ihmisen valmistaminen. Hullunkurisia ja taiteellisia patsaita löytyi jokaiselta. Kaikissa oli oma tunnelmansa. Aluksi teokselle tehtiin runko sanomalehtipaperista ja rautalangasta. Tämän jälkeen se voitiinkin päällystää itsevalmistamalla paperimassalla.   

Paperimassan kuivumisen jälkeen, teoksesta hiottiin karkeat kohdat raspin avulla. Näin  pohjamaali tarttui paremmin hiomisen jälkeen.


Valkoisen pohjamaalin kuivumisen jälkeen, maalaaminen voitiin aloitttaa. Lopputuloksista syntyikin paljon jännempiä värillisinä. Maalauksen jälkeen oli vielä mahdollisuus lisätä teokselleen esimerkiksi "hiuksia".

Teräsmies.

 Surumielinen teos.

 Patsasmaiset työt.

Eri vaiheissa olevia töitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti