lauantai 12. lokakuuta 2013

Huovutusta ja iloeläimiä

Maanantain ja torstain ryhmissä ohjelmassa oli huovutusta. Edellisellä kerralla suunnitelmat huovutettavaksi pehmoeläimeksi, toisin sanoen iloeläimeksi oli saatu jo valmiiksi. Lapset olivat nyt tuoneet mukanaan toisen vanhemmistaan tai isovanhemmistaan, sillä heille oli luvassa yllätys....he pääsivät mukaan lasten työskentelyyn huovuttamalla iloeläimelle poikasen! 

 

Villojen väreistä löytyi kaikkien suunnitelmalle sopivia kauniita sävyjä ja suloisia iloeläimien piirustuksia löytyi jokaiselta taitelijalta. Mielikuvitukselliset ja värikkäät teokset olivat upeita jo pelkästään paperilla. Projektin etenemistä oli todella innostava seurata sivusta kuvaillen ja välillä myös auttaen.       
Patjasta leikatuista palasista lapset saivat itse muotoilla saksien avulla suunnitelmansa mukaisen iloeläimen. Vanhemmat pääsivät myös itse leikkelemään pienemmästä palasesta, vieressään istuvan pienen taiteilijan laatiman poikasen muodon. Pienimmät tarvitsivat tietenkin apua leikkaamisessa ja tähän soveltui hyvin vanhempien auttavat kädet. 
Huovutusneulalla tökkimällä iloeläimen turkki saatiin pysymään kiinni ja muotoiltua pinnalle haluamallaan tavalla. Lapset jaksoivat innolla pitkän huovuttamisen, tähän työhön keskittymistä tarvittiin ja sitä myös löytyi. Myös vanhemmat tekivät tekivät hymyssä suin lastensa ohjeiden mukaisen iloeläimen loppuun saakka. Osa heistä ei olisi malttanut edes lopettaa työskentelyään ajan päätyttyä. Lapsien taidokkaista suunnitelmista alkoi kehittyä pikkuhiljaa ihan oikeita iloeläimiä.Osa porukasta sai työnsä niin valmiiksi, että etenivät loppuvaiheeseen, eli pesemään iloeläimensä saippualla. Näin pehmosta saadaan käytönkestävä, joka ei mene rikki unikaverinakaan.   


Valmiiden iloeläinten on helppo hymyillä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti