perjantai 11. lokakuuta 2013

Touhua ja melskettä muksumaalareiden parissa

Keskiviikko aamuna Siilinjärven kansalaisopisto Taitola oli täynnä iloisia ja touhukkaita lapsia vanhempiensa kanssa muksumaalareiden kokoontuessa paikalle. Myös pienempiä sisaruksia oli mukana seuraamassa opetusta. Kurssilla maalataan, piirretään ja muotoillaan kuvataiteen aiheita leikin avulla.Tälläkertaa lapsilla oli tehtävänä harjoitella erilaisten pintojen muodostamista paperille lelujen värjäämisellä. Äidit pääsivät telaamaan sormivärit pinnalle ja lapset saivat painaa kuvion haluamaansa kohtaan. Tehtävänä oli kiertää eripisteitä joissa oli jokaisessa erilaiset lelut sekä värit. Lapset saivat omilla pienillä käsillään helposti leluista hyvän otteen ja tehdä näin omannäköistä taidettaan. Iloista puuhaa oli hauska seurata eikä edes kuvaaminen ujostuttanut näitä pieniä maalareita! Ryhmä kokoontuu joka viikko Taitolaan kuvataiteen merkeissä.  


Avustin lapsia tarvittaessa tehtävissään. Välillä jouduin nostamaan innokkaan pienen kiipeilijän pois tuoleilta, jonne tällä oli kova yritys päästä.  Muksumaalareiden kurssilla siis vauhtia ja vipinää oli jopa kuvaajallekkin.      

Toisessa tehtävässä pienet saivat astian, jonka pohjalle oli sijoitettu valkoinen paperi. Värit he saivat ihan itse valita. Kolme kuulaa pyöriteltiin valituissa väreissä ja astian avulla saatiin kivoja kuvioita paperin pinnalle. Pienet maalarit olivat silmin nähden innoissaan tekemistä töistään. Hauskan näköiset teokset laitettiin kuivumaan ja ensikerralla ne saisi sitten ottaa mukaansa. Kuulin jopa että eräs äiti sanoi tekevänsä lapsensa teoksesta taulun seinälleen. Lopuksi pienet pesivät vielä ahkerasti maaliset kätensä ja olivat valmiita päivän muihin haasteisiin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti