keskiviikko 30. lokakuuta 2013

Keramiikan työpaja

Jokainen aamu kurssilla alkaa nauttimalla yhdessä aamukahvit. Huomaan että osa porukasta on tuttuja kasvoja muilta kursseilta. Useimmat kurssilaisista ovat olleet mukana jo monia monia vuosia. Taidot ovat kertyneet huomattavasti.


Tuula on tehnyt raparperin lehtiä jo aiemmin, joten niiden valmistus on hänellä hallussa. Savi kaaviloitiin raparperin lehdelle kaulimen avulla ja leikattiin irti. Kuivumisen jälkeen se vielä poltetaan ja lasitetaan ja lopuksi vielä lasituspoltetaan.Hiiren Tuula teki ihan oman mallinsa mukaan. Kuten myös kiuasruusut. Osan tekemistään ruusuista hän ripustaa seinälle vastuslangalla. Töissä käydessään Tuula kerkesi käymään vähemmän kursseilla, mutta nykyään hän pystyy keskittymään enemmän harrastukseensa.


 Marjatta on tekemässä jo toista kaktustaan. Oma idea lähti siitä kun hän ajatteli tehdä kukan jota ei tarvitsisi muistella kastella. Kaktuksesta hän tekee onton sisältä, jotta se kuivuisi nopeammin. Marjatta kehuu työskentely porukkaa erittäin mukavaksi ja on viihtynyt kurssilla todella hyvin.Kati on tekemässä roikkuvaa kukkaruukkua mökilleen. Hän on saanut jo kaksi valmiiksi ja kolmatta tekemässä. Mökillä olevat ruukut ovat liian pieniä, joten hän halusi tehdä itse isommat ja omannäköiset.


 Kati innostui Marjatan tekemistä kaktuksista ja alkoi myös itse työstämään kaktusta savesta!
Pirkko on työstämässä emäntä enkeliään. Hänellä on kotonaan oma enkelipöytä, jossa on enkeliaiheisia koristeita jopa amerikasta asti. Oma tekemät enkelit on mukavia viemisiä sukulaisille. Jouluisin Pirkko saa jopa tekemistään enkeleistään joulukorttikuvia takaisin.Valmistumassa on kaikkea erillaista, tarjoiluvadeista koriste-esineisiin.Lasituspolton jälkeen esineet ovat valmiita käytettäväksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti